Ingredience:
lasagne 12plátků
mleté vepřové maso 500g
tvrdý sýr na strouhání 220g
máslo 50g
hladká mouka 50g
600ml mléka
červená paprika
velká oloupaná rajčata 4ks
rajčatový protlak 5pl
olivový olej 3pl
česnek 3stroužky
červené víno 3pl
strouhaný muškátový oříšek 1/2kl
čerstvá bazalka
sůl, mletý černý pepř
Příprava:
Lasagne uvaříme podle návodu, nebo je použijeme neuvařené. Na rozehřáté pánvi s trochou oleje necháme osmažit najemno nasekaný česnek spolu s na kostičky nakrájenou paprikou. Potom přidáme mleté maso, které necháme nejprve za stálého míchání zatáhnout. Maso nám ztmavne a oddělí se na jednotlivé kousky. Jakmile je maso zatažené můžeme je osolit a opepřit, přidáme na kousky nakrájená rajčata, protlak, víno, najemno nasekanou bazalku a vše necháme pomalu dusit asi 15-20 minut. Mezitím si připravíme sýrovou omáčku. V menším hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme mouku, kterou necháme chvíli smažit. Potom postupně přiléváme mléko a vše za stálého míchání pomalu přivedeme k varu. Jakmile nám omáčka začne houstnout, sporák vypneme, přidáme muškátový oříšek a do omáčky vmícháme polovinu nastrouhaného sýra. Mícháme dokud se sýr nerozpustí. Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu lasagní, vrstvu masové směsi, vrstvu sýrové omáčky a postup opakujeme. Končíme vrstvou sýrové omáčky, kterou zasypeme zbytkem nastrouhaného sýru. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 25 minut. Rozdělíme na talíře a podáváme.
Doba přípravy:
60 minut
Náročnost:
■■□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat