Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Cikánské kuřecí maso


Ingredience:
kuřecí prsa
brambory 500g
zakysaná smetana 2ks
stroužky česneku 4ks
grilovací koření 1pl
sůl
máslo na vymazání mísy

Příprava:
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme a lehce osolíme. Takto připravené maso dáme do máslem vymazané zapékací mísy a potřeme marinádou. Tu připravíme smícháním zakysané smetany, utřeného česneku a grilovacího koření. Poté přidáme další plátky masa a znovu marinádu. Nakonec poklademe nakrájenými bramborami, osolíme a zalijeme zbytkem marinády. Mísu vložíme do předem vyhráté trouby na 180°C a zapékáme asi 45 minut.

Doba přípravy:
60 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat