Ingredience:
loupané krevety 200g
rýže basmati 200g
středně velká cibule
stroužek česneku
červená nebo žlutá paprika
olej 2pl
máslo 15g
voda 400ml
kokosová pasta 50g
zelený hrášek 100g
kari koření
sůl
mletý pepř
Příprava:
Zmrazené krevety rozložíme na talíř a necháme je 2 hodiny rozmrzat. Poté je dáme okapat do síta. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno na kostičky. Oloupeme stroužek česneku a utřeme ho. Z papriky odstraníme stopku a semena a nakrájíme ji na plátky, a ty pak na kousky. Ve velkém hrnci rozpustíme olej a máslo, přidáme zeleninu a dusíme ji 7 minut na mírném plameni. Vmícháme kari a přidáme rýži. Nakrájíme kokosovou pastu na kousky a přidáme ji k rýži spolu s vodou a solí. Zvýšíme teplotu a uvedeme směs do varu. Pak teplotu zase zmírníme, aby směs jen mírně bublala. Zakryjeme rendlík pokličkou a vaříme deset minut. Pokličku nezvedáme, aby neunikla pára, ve které se rýže vaří. Poté vmícháme krevety a hrášek a vaříme ještě další 2-3 minuty. Odstavíme hrnec ze sporáku a necháme ho stát přikrytý poličkou asi 5 minut. Pak směs promícháme vidličkou a hned podáváme.
Doba přípravy:
40 minut
Náročnost:
■■□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat