Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Caponata salát


Ingredience:
lilek 1ks
cibule 1ks
červená paprika 2ks
řapíkatý celer 2natě
sterilované loupané rajčata 400g
česnek 2stroužky
černé olivy 100g
kapary 1pl
hrozinky
olivový olej
sůl, mletý černý pepř
bílý chléb

Příprava:
Omytý lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Poté lilky opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Ve WOK panvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, česnek pokrájený na plátky, papriku nakrájenou na kostičky a na kolečka pokrájený celer. Opékáme asi 5 minut. Přidáme lilek a opékáme dalších 5 minut. STerilovaná rajčata nakrájíme na kostky, olivy rozčtvrtíme a přidáme k zelenině. Nakonec přidáme kapary a hrozinky a prohřejeme ještě 5 minut, aby se odpařila většina tekutiny. Dochutím solí a pepřem. Můžeme servírovat teplé i studené, posypané nasekanými piniovými oříšky a jako přílohu můžeme přidat opečený bílý chléb.

Doba přípravy:
35 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat