Ingredience:
menší celerová bulva
jablka 2ks
vlašské ořechy 100g
hroznové bezpeckaté víno 100g
sýr s modrou plísní (např.gorgonzola) 100g
majonéza nebo zakysaná smetana 150g
jablečný ocet 1kl
med 1kl
sůl, mletý černý pepř
Příprava:
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme je i se slupkou na tenké plátky. Oloupaný celer nastrouháme na nudličky. Kuličky vína rozpůlíme. Vlašské ořechy na sucho pražíme na teflonové pánvi. Všechny připravené ingredience promícháme ve velké míse a připravíme si zálivku. Stranou našleháme zakysanou smetanu s jablečným octem a medem a doladíme podle chuti solí a pepřem. Zálivku důkladně spojíme s ostatními ingrediencemi a necháme 15 minut odležet v lednici. Podáváme posypané rozdrobeným sýrem a krajíčkem chleba nebo opečenou bagetkou.
Doba přípravy:
35 minut
Náročnost:
■□□□□□


Žádné komentáře:
Okomentovat