Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Pečené kuřecí křídla s bramborovými noky


Ingredience:
kuřecí křídla 8ks
rozehřáté máslo 60g
bramborové noky 400g
jemná plnotučná hořčice 4pl
citronová šťáva 2pl
hnědý cukr 1pl
mletá sladká paprika 1kl
mák 3pl
sůl, mletý černý pepř

Příprava:
Kuřecí křídla naskládáme do vymazané zapékací mísy kůží navrch. Vedle v misce smícháme máslo, hořčici, citronovou šťavu, hnědý cukr, mletou papriku, sůl a pepř. Polovinou takto vzniklé pasty potřeme kuřecí kousky a pečeme je 15 minut v troubě předehřáté na 200°C. Poté zapékací mísu vytáhneme z trouby, kousky kuřete obrátíme, potřeme zbývající pastou a posypeme mákem. Mísu vrátíme do trouby a pečeme dalších 15 minut. Mezitím uvaříme v mírně osolené vodě bramborové noky dle návodu, důkladně scedíme a upravíme na talíře. Navrch položíme kuřecí křídla, přelijeme vypečenou šťávou, posypeme zbytkem máku a servírujeme.

Doba přípravy:
40 minut

Náročnost:
■□□□□□


Žádné komentáře:

Okomentovat