Ingredience:
předvařené krevety 300g
zeleninový vývar 800ml
malé rajčátka 100g
brambory 2ks
mrkev 2ks
cibule
máslo 1pl
suché bílé víno 120ml
smetana ke šlehání 200ml
čerstvé bylinky na ozdobu
citronová šťáva
sůl, pepř
Příprava:
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mrkev a brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Na másle orestujeme cibuli, přidáme mrkev a brambory, ještě chvíli opékáme a pak zalijeme vínem. Necháme krátce redukovat, přilijeme vývar a vaříme na mírném plameni asi 15 minut doměkka. Rozmixujeme tyčovým mixérem, vmícháme polovinu smetany, dochutíme solí a pepřem a zakápneme citrónovou šťávou. Zbylou smetanu vyšleháme. Krevety orestujeme na troše oleje, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Polévku podáváme s krevetami, šlehačkou a dozdobíme bylinkami.
Doba přípravy:
40 minut
Náročnost:
■□□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat