Ingredience:
vepřová pečeně bez kosti 800g
zelené fazolky 300g
malé rajčátka 100g
máslo 80g
mrkev
cibule
šalotky 2ks
česnek 2 stroužky
plnotučná hořčice 1kl
nové koření, bobkový list, kmín
sůl, mletý černý pepř
olej
Příprava:
Mrkev nakrájíme na hranolky a maso jimi prošpikujeme. Osolíme je. okmínujeme, potřeme utřeným česnekem a vložíme do pekáčku. Pokapeme je olejem, přidáme nakrájenou cibuli i koření a podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme při 180°C asi 80minut doměkka. Během pečení podléváme vodou a obracíme. Měkké maso vyndáme. Do vypečené šťávy přidáme hořčici a máslo, rozšleháme metličkou, povaříme a přecedíme do pekáče. Vložíme maso a prohřejeme. Zelené fazolky překrojíme a vaříme je přibližně 4 minuty ve vroucí osolené vodě. Pak je propláchněme studenou vodou. V pánvi na oleji orestujeme nudličky nakrájenou šalotku, překrojená rajčátka a fazolky. Lehce je podlijeme vodou, podusíme a dochutíme solí a pepřem. Fazolky dáme na talíře, přidáme nakrájené maso a vše podlijeme vypečenou šťávou. Podáváme s vařenými bramborami.
Doba přípravy:
110 minut
Náročnost:
■■□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat