Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Koláč s bramborami


Ingredience:
nové brambory 300g
čerstvý špenát 100g
listové těsto 300g
smetana na vaření 50ml
sušené rajčata v oleji 50g
tvrdý sýr 80g
česnek 2 stroužky
vejce
snítky tymiánu
sůl, mletý barevný pepř

Příprava:
Brambory krátce povaříme ve slupce. Necháme je trochu zchladnout a potom je nakrájíme na plátky. Do mísy nalijeme smetanu, přidáme sůl, prolisovaný oloupaný česnek i plátky brambor a zlehka promícháme. Očištěný špenát krátce spaříme v osolené vodě a necháme okapat. Sušená rajčata pokrájíme na kousky. Z listového těsta odkrojíme asi jednu třetinu. Větší část rozválíme na tenký obdélník. Ze zbylého kousku těsta vyválíme asi 1cm široké proužky. Plát těsta potřeme rozšlehaným vejcem a na okraje připevníme proužky těsta. Plátky brambor, špenát a sušená rajčata rozložíme na těsto. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Na závěr koláč posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme ho zakrytý alobalem v troubě při 210°C asi 30minut dozlatova. Ihned podáváme.

Doba přípravy:
60 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat