Ingredience:
mleté vepřové maso 300g
mleté hovězí maso 300g
kysané zelí 800g
brambory 600g
hovězí vývar 100ml
suché bílé víno 100ml
máslo 150g
cibule
šalotka
rohlík
vejce
ostrá hořčice 1kl
sádlo 1pl
jalovec 4 kuličky
bobkový list, plocholistá petržel
sůl, mletý černý pepř
Příprava:
Začneme zelím. Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmahneme ji na sádle. Přidáme scezené a pokrájené zelí a 5 minut opékáme. Přidáme kuličky jalovce a bobkový list, zalijeme vínem s vývarem a promícháme. Dusíme pod poklicí asi 1 hodinu doměkka. Dochutíme solí a pepřem. Mezitím si připravíme karbanátky. Rohlík nakrájíme na kousky a zalijeme vlažnou vodou. Vyždímáme. Šalotku nasekáme najemno a opečeme ji na pánvi vytřené máslem. Do velké mísy dáme maso. nasekanou petrželku, vejce, hořčici a rohlík. Osolíme a opepříme. Dlaněmi poté tvarujeme malé karbanátky a na másle je opečeme ze všech stran dozlatova. Podáváme s dušeným zelím, jako přílohu můžeme použít vařené brambory.
Doba přípravy:
90 minut
Náročnost:
■■■□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat