Ingredience:
mleté maso 600g
brambory 600g
lilek 3ks
mléko 700ml
strouhaný sýr 150g
cibule
vejce 3ks
krájené rajčata 240g
červené víno 150ml
máslo 5pl
hladká mouka 5pl
olivový olej
skořice
strouhaný muškátový oříšek
sůl, mletý černý pepř
Příprava:
Brambory očistíme a uvaříme ve slupce. Po zchladnutí oloupeme a nakrájíme na kolečka. Lilky oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm, z obou stran posolíme a necháme v misce asi půl hodiny, aby pustily vodu. Pak je osušíme a prudce osmahneme z každé strany na oleji. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a ochutíme větší špetkou skořice. Zalijeme vínem a přidáme krájená rajčata. Vaříme až se tekutina vyvaří. Mezitím si připravíme bešamelovou omáčku. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku, Zalijeme ji mlékem, dobře rozmícháme a vaříme do zhoustnutí, Odstavíme, vmícháme žloutky, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a vmícháme sýr. Na dno zapékací mísy naskládáme plátky brambor a pokryjeme masovou směsí. Na tu naskládáme osmažené lilky a zalijeme bešamelovou omáčkou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C 30-40 minut.
Doba přípravy:
90 minut
Náročnost:
■■□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat