Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Rychlý kyjevský řízek


Ingredience:
kuřecí prsa 4ks
brambory 600g
čerstvá strouhanka 100g
česnek 10 stroužků
ochucený bylinkový smetanový sýr 4pl
olivový olej 4pl
hladkolistá petrželka

Příprava:
Troubu předehřejeme na 200°C. Do mixéru dáme 2 oloupané stroužky česneku, petrželku a 1 lžíci olivového oleje. Rozmixujeme, přisypeme strouhanku a pár pulzy ještě promícháme. Přesypeme na talíř. Kuřecí prsa rozložíme na prkénko a z každé strany nařízneme tak, aby v něm vznikla kapsa. Do ní dáme vždy lžíci sýra a kraje přitiskneme, aby sýr byl uzavřený uvnitř. Kuřecí prsa potřeme olejem, obalíme v ochucené strouhance a pořádně ji na maso přitiskneme. Připravené řízky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, přihodíme neoloupaný česnek, vše zakápneme zbylým olejem a dáme péct do trouby na 20-25 minut. Podáváme s vařenými bramborami a pečenými stroužky česneku, které vymáčkneme ze slupky.

Doba přípravy:
45 minut

Náročnost:
■■□□□□


Žádné komentáře:

Okomentovat