Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Koláč s pórkem, jablky a slaninou


Ingredience:
hladká mouka 120g
máslo 80g
pórek 500g
stroužek česneku
olej 2pl
jablka 2ks
vejce 3ks
plátky anglické slaniny 100g
citronová šťáva 2pl
smetana ke šlehání 200ml
tavený sýr se šunkou 100g
sůl, mletý černý pepř
majoránka

Příprava:
Mouku prosijeme na vál, přidáme změklé máslo nakrájené na kousky, 2 lžíce vody, půl lžičku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu 30 minut odpočinout. Mezitím dobře očistíme pórek a nakrájíme jej na kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme. V pánvi rozehřejeme olej a obojí osmahneme. Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme je na měsíčky, které zakapeme citronovou šťávou. Koláčovou formu vymažeme tukem. Z těsta vyválíme placku, dáme ji do formy a několikrát ji propíchneme. Předpékáme v předehřáté troubě při 200°C asi 10 minut. Korpus vyložíme slaninou, pórkovou směsí a jablky. V misce dohladka vyšleháme vejce se smetanou, přidáme sýr a utřeme. Osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou. Směs pak nalijeme na koláč a dopečeme do zlatova. Rozdělíme na talíře a podáváme.

Doba přípravy:
70 minut

Náročnost:
■■■□□□


Žádné komentáře:

Okomentovat