Ingredience:
těstoviny ( např.rotelle ) 130g
klobása s výraznou chutí ( např.chorizo,bačajka... ) 180g
cibule 1ks
žlutá paprika 1ks
stroužek česneku 2ks
červené víno 2pl
olivový olej 2pl
červený vinný ocet 1pl
salátové listy
sůl
Příprava:
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě "al dente". Důkladně scedíme a necháme okapat. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a opečeme ji. Vmícháme prolisovaný česnek, nakrájenou žlutou papriku a kolečka klobásy. Opékáme za občasného míchání asi 3-4 minuty. Pak na pánev přidáme víno, vinný ocet a těstoviny, promícháme a přivedeme pomalu k varu. Na velké talíře upravíme opláchnuté salátové listy, na ně rozdělíme směs těstovin s klobásou a podáváme.
Doba přípravy:
25 minut
Náročnost:
■□□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat