Ingredience:
špenátové listy 900g
těstoviny fettuccine 400g
olivový olej 5pl
piniové oříšky nebo mandle 3pl
slunečnicové semínka 1kl
prolisované stroužky česneku 3ks
ančovičky z konzervy 8řezů
sůl
Příprava:
Ze špenátu odstraníme tuhé řapíky a listy podusíme v hrnci přiklopeném pokličkou jen s vodou, která na nich zůstala po oplachování. Hrncem občas potřeseme. Špenát by měl změknout, nesmí však změnit barvu. Udržujeme ho teplý. V případě použití zmrazeného špenátu ho jen necháme rozmrznout a zbavíme ho co nejvíce vody. Ve velikém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, vložíme do ní těstoviny a vyříme je 8-10 minut "al dente". V rendlíku rozehřejeme 4 polévkové lžíce oleje a opečeme do zlatova mandle spolu s hrstí slunečnicových semínek. Vyjmeme je z rendlíku a odložíme. V tomtéž hrnci pak dozlatova opečeme prolisovaný česnek, vmícháme okapané a nakrájené ančovičky a špenát. Podusíme za stálého míchání 2 - 3 minuty až se vše prohřeje. Do rendlíku vrátíme mandlí a semínka slunečnic. Fettuccine důkladně scedíme, dáme do nahřáté mísy a promícháme se zbývajícím olivovým olejem. Přidáme špenátovou směs, opatrně promícháme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Doba přípravy:
25 minut
Náročnost:
■□□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat