Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Sýrová žemlovka


Ingredience:
bílý chleba (ne čerstvý) 175g
tvrdý sýr (čedar) 100g
vejce 3ks
mléko 450ml
lahůdková hořčice 1/2kl
mletá sladká paprika 1/4kl
rostlinný tuk na vymazání zapékací mísy
mletý černý pepř
sůl

Příprava:
Potřeme papírovou utěrku trochou rostlinného tuku a vymažeme jím zapékací mísu. Chleba nakrájíme na krajíčky a ty pak na čtverečky o straně 2,5 cm. Kůrku neodkrajujeme. Dáme do zapékací mísy. Nakrájíme sýr na centimetrové kostky a rozházíme je rovnoměrně po chlebu. Zapneme troubu na 200° C ( horkovzdušnou na 180°C ). Do odměrky rozklepneme vajíčka a ušleháme je. Přidáme mléko, hořčici, trochu soli a pepře a ještě chvíli šleháme. Pak touto směsí pomalu zalijeme chléb se sýrem. Všechny kousky chleba by jí měly být pokryty. Necháme 5 minut odstát, aby se směs mléka a vajec vsákla do chleba. Posypeme povrch paprikou . Rajčata nakrájíme na tenké plátky a rozložíme je do dvou řad na chleba se sýrem. Dáme žemlovku do trouby a pečeme asi 35 minut až zezlátne a sýr začne tvořit puchýřky. Rozdělíme na talíře a podáváme.

Doba přípravy:
50 minut

Náročnost:
■□□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat