Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Kuřecí játra na cibulce


Ingredience:
drůbeží játra 800g
anglická slanina 100g
cibule 2ks
stroužek česneku
máslo 2pl
olivový olej 1pl
hladká mouka na obalení
brokolice 300g
brambory 500g
polévkové koření
sůl, černý pepř


Příprava:
Drůbeží játra nejprve důkladně omyjeme a překrájíme na kousky. Opepříme a pak lehce obalíme v mouce. Přebytečnou mouku vyklepeme. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a játra ze všech stran dobře orestujeme. Vyndáme je z pánve a ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu. Do pánve přidáme prolisovaný česnek a na měsíčky pokrájené cibule. Zeleninu orestujeme. Pak přilijeme trochu vody (můžeme použít i červené víno) a přidáme kořenící směs. Do pánve vrátíme játra. Vše společně prohřejeme. Pak směs dochutíme solí i pepřem a odstavíme. Podáváme s vařenými bramborami a blanšírovanou brokolicí.

Doba přípravy:
40 minut

Náročnost:
■■■□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat