Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Masi Campofiorin Rosso del Veronese





Země původu: Itálie
Vinařství: Masi Agricola
Vinařská oblast: Veneto

Typ: červené víno
Odrůda: Cuveé
Ročník: 2009

Zrání: 24měsíců v dubových sudech

Intenzita:
Kategorie:

■■■■□□□
■■■■□□□

Popis:
Masi Campofiorin je směsí odrůd 70% Corvina, 25% Rondinela a 5% Molinara. Zvláštností je tzv.dvojitá fermentace, kdy se napřed 30% hroznů suší, zbytek se nechává kvasit v tancích, aby se posléze obě části spojily a fermentace pokračovala druhou fází. Zrání pak probíhá už v dubových sudech. Toto víno v sobě spojuje svěžest a jednoduchost s půvabem, silou a intenzitou. V chuti je bohaté, kulaté a sametové. Chlubí se italskou klasifikací IGT a vyrábí se od roku 1964. Výborné je ke zvěřině a sýrům.

Ocenění:
Decanter World Wine Awards 2013
Bronze medal International Wine Challenge 2013
Gold medal Mundus Vini 2012
The Wine Enthusiast 2012 (88points)
Víno & styl (87points)

Žádné komentáře:

Okomentovat