Země původu: Itálie Vinařství: Masi Agricola Vinařská oblast: Veneto Typ: červené víno Odrůda: Cuveé Ročník: 2009 Zrání: 24měsíců v dubových sudech | ||
Intenzita: Kategorie: | ■■■■□□□ ■■■■□□□ | |
Popis: Masi Campofiorin je směsí odrůd 70% Corvina, 25% Rondinela a 5% Molinara. Zvláštností je tzv.dvojitá fermentace, kdy se napřed 30% hroznů suší, zbytek se nechává kvasit v tancích, aby se posléze obě části spojily a fermentace pokračovala druhou fází. Zrání pak probíhá už v dubových sudech. Toto víno v sobě spojuje svěžest a jednoduchost s půvabem, silou a intenzitou. V chuti je bohaté, kulaté a sametové. Chlubí se italskou klasifikací IGT a vyrábí se od roku 1964. Výborné je ke zvěřině a sýrům. Ocenění: Decanter World Wine Awards 2013 Bronze medal International Wine Challenge 2013 Gold medal Mundus Vini 2012 The Wine Enthusiast 2012 (88points) Víno & styl (87points) |
Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.
Masi Campofiorin Rosso del Veronese
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat