Ingredience:
tortilly 4ks
vepřové nudličky 200g
kukuřice 100g
červené fazole z konzervy 100g
strouhaný tvrdý sýr 150g
červená cibule 1ks
stroužky česneku 2ks
červená paprika 1ks
chilli paprička 1ks
rajčata 3ks
rajský protlak 2pl
zakysaná smetana 4pl
slunečnicový olej 4pl
limetka a čerstvé bylinky na ozdobení
sůl, pepř
Příprava:
Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibulku a česnek, na které vložíme vepřové nudličky a orestujeme je do zlatova. Přihodíme nakrájenou chilli papričku, červenou papriku, rajčata, kukuřici, fazole a rajský protlak. Podle chuti osolíme a opepříme. Na mírném ohni za občasného míchání dusíme směs 20 minut. Maso je hotové, když je při vpichu vidličkou hodně měkké. Zatímco se směs vaří nastrouháme na hrubém struhadle sýr. Na čistou suchou pracovní plochu rozložíme tortilly. Na každou tortillu naneseme trochu mexické směsi tak, aby sahala až k okraji a uhladíme ji lžící. Posypeme tortilly polovinou strouhaného sýra a svineme je. Naskládáme je do vymaštěné zapékací mísy, posypeme zbytkem sýra a pečeme v troubě při 200°C 10-15 minut. Podáváme se zakysanou smetanou, limetkou a čerstvými bylinkami.
Doba přípravy:
50 minut
Náročnost:
■■□□□□
Žádné komentáře:
Okomentovat