Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Bramborová miska


Ingredience:
brambory 500g
tvrdý sýr ( např.Eidam ) 250g
anglická slanina 250g
máslo 1pl
koktejlové rajčata 100g
stroužky česneku 3ks
bazalka
mletý černý pepř
sůl
kmín
čerstvé bylinky na ozdobení

Příprava:
Zapékací formu vymažeme máslem a vyložíme silnějšími plátky brambor hezky přes sebe jako rybí šupiny. Osolíme je, opepříme a posypeme kmínem. Zakryjeme a pečeme v předehříté troubě při 200° C asi 15-20 minut. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Lístky bazalky nasekáme nadrobno. Koktejlové rajčata rozkrojíme na půlky. Předpečené brambory posypeme anglickou slaninou, bazalkou, česnekem a rozložíme na ně rajčata. Mísu se směsí vrátíme do trouby a pečeme při stejné teplotě až brambory zezlátnou. Sýr nastrouháme a krátce před dopečením jím brambory posypeme a necháme ho rozpustit. Dozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme.

Doba přípravy:
60 minut

Náročnost:
■□□□□□


Žádné komentáře:

Okomentovat