Všechny zde uváděné recepty odpovídají 4 standardním porcím.

Tagliatelle s kuřetem a slaninou


Ingredience:
těstoviny tagliatelle 400g
rostlinný tuk nebo máslo 50g
vykostěné kuřecí maso 450g
plátky anglické slaniny 4ks
žampióny 100g
mladé cibulky 4ks
nasekaná petrželka 1kl
hladká mouka 2pl
mléko 300ml
zakysaná smetana 4pl
sůl
mletý černý pepř

Příprava:
Odkrojíme ze všech cibulek kořínky a seřízneme vršky. Sundáme vrchní slupku a nakrájíme cibulky na kousky velké 2 cm. Nakrájíme žampióny na tenké plátky. Odkrojíme ze slaniny kůži a nařežeme ji na kousky. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a smažíme asi 5 minut na rozpáleném tuku. Přidáme ke kuřecímu masu slaninu a ještě 3 minuty opékáme. Pak přidáme žampióny a cibulky. Dusíme směs ještě další 2 minuty a pak vmícháme mouku. 1 minutu podusíme a odstavíme pánev ze sporáku. Za stálého míchání postupně přiléváme mléko. Vrátíme na sporák a vaříme směs při mírné teplotě, dokud nezhoustne. Přidáme zakysanou smetanu a petrželku. Ochutíme špetkou soli a pepře. Zmírníme teplotu na minimum a připravíme těstoviny podle návodu. Připravenou omáčku vmícháme do těstovin a servírujeme.

Doba přípravy:
30 minut

Náročnost:
■■□□□□

Žádné komentáře:

Okomentovat